Hvorfor trenger ditt nettsted drift og vedlikehold?

vedlikehold xpea.no

Husker du da du kjøpte din første skinnende nye bil? Det var din mest verdsatte eiendom. For å beskytte og holde den i perfekt drift måtte du imidlertid ta den inn for regelmessig vedlikehold. Akkurat som bilen din, trenger nettstedet ditt også regelmessig vedlikehold og beskyttelse. Selv etter at du har satt opp nettstedet ditt, må du holde det trygt med jevnlige oppdateringer.

Hvorfor kan du spørre?

Sikkerhet: Hvis du holder programvaren eller koden på nettstedet ditt oppdatert, hjelper det å beskytte og holde den – og besøkende på nettstedet – sikkert.

Kundebeholdning: Ved å holde innholdet på nettstedet ditt oppdatert, og sørge for at det ikke er ødelagte koblinger (lenker til sider som ikke lenger fungerer),  holder du dine kunder engasjerte og du er siker på at de ikke blir frustrerte og går til konkurrentene som har en nettside som driftes daglig uten feil. Nettsteder i dag er aldri egentlig “komplette”, de må hele tiden oppdateres med ferskt innhold for å engasjere og vokse publikum.

Programvareoppdateringer
De fleste nettsteder i dag – selv om de er enkle å redigere – inneholder kompleks programvare. Akkurat som operativsystemet på datamaskinen din, må de holdes oppdatert av sikkerhetsmessige og ytelsesmessige årsaker. På WordPress-nettsteder betyr dette regelmessig oppdatering av kjerneprogramvaren samt eventuelle funksjoner.

Sikkerhet
De fleste moderne nettsteder inneholder tusenvis av kodelinjer og er avhengig av spesifikk programvare som kjører på webhotellserveren. Hackere oppdager ofte sårbarheter i kode og vil forsøke å dra nytte av dette og utforske på Internett etter nettsteder som kan være egnede kandidater som kan utnyttes. Vi kan hjelpe deg med å forhindre dette ved å holde programvaren til webhotellserveren din, og programvaren til nettstedet ditt oppdatert med de siste oppdateringene og sikkerhetsutgivelsene.

I tilfelle nettstedet ditt blir hacket (selv med alle sikkerhetstiltakene på plass) kan vi fjerne viruset, rydde opp på nettstedet og gjenopprette dataene. Dette inkluderer å kontakte søkemotorer og nettlesere som har svartelistet nettstedet ditt på grunn av viruset. Du kan ikke være 100% beskyttet mot virus men du er i en bedre posisjon til raskt å rydde opp i det dersom du blir hacket og du har fulgt opp med regelmessig vedlikehold.

Fersk innhold
Innholdet på nettstedet ditt må være engasjerende og spennende for dine besøkende slik at de blir værende på nettsiden. Ingen vil lese det samme innholdet uke etter uke eller se på utdatert informasjon om en hendelse som skjedde for 3 måneder siden. Hvis du ikke oppdaterer nettstedet ditt, forteller du egentlig potensielle kunder at du ikke bryr deg virksomheten din, eller at du til og med gir dem et inntrykk av at du kan gå ut av drift.

Søkemotoroptimalisering (SEO)
Søkemotorene foretrekker nettsteder som er raske, feilfrie, godt vedlikeholdt og mest av alt; de elsker å indeksere ferskt innhold. Så hver gang du oppdaterer nettstedet, gir du søkemotorene nytt materiale som du skal rangere nettstedet ditt. Vi sørger for at nettstedet ditt regelmessig blir oppdatert med materiale relatert til emnene du ønsker at folk skal finne virksomheten din med.

Backup
Hvert nettsted bør sikkerhetskopieres jevnlig i tilfelle noe skulle skje og nettstedet må gjenoppbygges eller gjeninnføres. Det er to nettstedselementer som trenger sikkerhetskopi:

Kode (Javascript, PHP-kode, HTML, CSS, maler, funksjoner, andre filer). Koden bør sikkerhetskopieres når du endrer eller oppdaterer, samt når Content Management System (CMS – som WordPress) slipper en ny oppdatering.

Innhold (Tekst, bilder, videoer, lyd, etc.). Som et minimum bør du ta sikkerhetskopi av alt en gang i kvartalet. (Merk: Hvis du er kunde hos oss , sikkerhetskopieres det hver dag).

Dra nytte av nye funksjoner
Nettstedsteknologi utvikler seg raskt. De siste årene har det blitt stadig viktigere å ha funksjoner på nettstedet ditt som integreres med sosiale medier på grunn av hvor mye trafikk det kan generere for ditt nettsted. Vi anbefaler sterkt å investere i å sikre nettstedet ditt med et SSL-kryptering som vil kryptere kommunikasjon for å forsikre kundene om at deres personlige opplysninger er trygge hos deg og ikke minst sendes over en trygg og sikker kobling (kilde)

Forbedre opplevelsen for besøkende på ditt nettsted
Nettstedet ditt er en offentlig refleksjon av bedriftens image. Det vil ofte være det første inntrykket en potensiell ny kunde har av virksomheten din, da potensielle kunder ofte utfører søk på selskaper gjennom sosiale mediesider eller søkemotorer som google før de utfører ytterligere tiltak,derfor er det viktig at nettstedet ditt oppfyller besøkendes forventninger.

Et dårlig fungerende nettsted er et stort problem for merkevaren din og bildet du vil vise til dine potensielle nye kunder, så vel som eksisterende kunder. Vi hjelper deg å oppdaterer ditt nettsted slik at det samsvarer med bedriftens image. Dette er hva som må overvåkes:

  • Sidehastighet og ødelagte koblinger. Dette inkluderer overdreven nedetid på siden, sider med langsom lasting og ødelagte koblinger.
  • Gjennom regelmessig vedlikehold av nettsteder kan du rette subtile endringer i disse områdene før de blir drastiske.
  • Siden ble ikke funnet (404 feil). En 404-feil returneres når en nettleser eller søkemotor leter etter en side og ikke finner den. Det gir en dårlig brukeropplevelse.
  • Dårlig grammatikk og stavefeil. Disse bør korrigeres helst før en kunde bringer dem under oppmerksomhet.
  • Mobil surfing har endret måten vi tenker og bruker ineternett på,  brukervennlighet på forskjellige skjermstørrelser er derfor høyt prioritert. Mange brukere besøker nettsteder med nettbrett også.
  • Med konstante endringer og utvikling av ny teknologi, står nettsider overfor et nytt hinder. Vedlikehold av nettsteder gir virksomheten din synlighet og ikke minst en robust grunnbase som vil tåle nye endringer og teknologi på nett.

Konklusjon
Å prøve å håndtere ditt eget nettsted med vedlikehold uten tilstrekkelig kunnskap er som å prøve å fikse din egen bil uten å være mekaniker. Visst er noen mennesker rustet til å gjøre det, men de fleste har det bedre ved å overlate det til fagfolk. Vi tilbyr et komplett utvalg av drift & vedlikeholdstjenester for ditt nettsted som :
-Oppdatering av rammeverk
-Redigering av innhold
-Endring av utsende
-Testing av funksjonalitet
-Oppdatering av funksjoner
-Forebygging av spam
-Forebygging av hacking
-Sikkerhetskopiering,
-Teknisk support
-Hosting av nettsider.

Dersom du ønsker at vi skal ta av oss drift & vedlikehold  for ditt nettsted,  kan du kontakte oss på salg [at ] xpea.no eller sentralbord: 94096684

Secured by Xpea Media Security